Gæsteblog: Ingen resultater? Måske spænder du ben for dig selv.

Af: Lana Bos
Afsabotør og selvsabotage ekspert
lana@lanabos.com


Synes du at dine træningsresultater og fremskridt er laaangsomme og at din krop aldrig helt bliver som du gerne vil have den til at blive?


Det er fristende at give proteinerne skylden, men rent faktisk kan det være dig selv der (helt ubevidst) spænder ben for dit mål...

Lad os kigge nærmere på det...


  1. Skriv en liste over alt hvad det vil give dig at få din drømmekrop.

Det kan være det er selvtillid, selvsikkerhed, følelsen af at være lækker, lettere at kunne score din drømmekæreste...


Blandt de svar er der nogle vigtige informationer:


For i det hele taget at kunne skabe den krop du gerne vil have har du netop brug for din selvtillid, selvsikkerhed, følelsen af at være lækker eller hvad end du har skrevet på din liste!


"Hvordan ville du behandle din krop anderledes, hvis du allerede havde selvtillid, selvsikkerhed, følelsen af at være lækker og den kæreste du drømmer om?"

Du har brug for selvtilliden til at du sagtens kan nå dit mål.
Du har brug for selsikkerheden om at du er en fantastisk person inderst inde og at uanset hvordan du ser ud, findes der ingen andre der er som dig.
Følelsen af at være lækker kan hjælpe dig med rent faktisk at SE dine fremskridt og din lækre krop, i stedet for at fokusere på fejlene og det, der "ikke burde være der" (det får du bare mere frustration ud af, efter at motivationen er aftaget).
Selvsabotage er også at se et forkert eller forældet spejlbillede. Mange mennesker der er i gang med eller har lavet en kropslig forvandling sidder mentalt fast med deres gamle selvbillede og indre spejlbillede, der ærligt talt trænger til briller! (Det gjorde jeg selv i flere år efter jeg havde smidt mit fedtskjold!) Andre mennesker ser måske en lækker steg eller en sild, men du ser måske stadig en oppustet flodhest, fedling eller tændstik. Selvsabotagen i det forældede spejlbillede kan så blive at du tænker "det virker ikke" og derfor bliver så frustreret at du, uden at tænke over det, begynder at træne mindre, være mere sløset i fitness centret og laver hyppigere afvigelser fra din kostplan. Og så får du jo ret: "DET VIRKER IKKE!".


Selvsabotage findes overalt, men så længe du forbliver blind overfor den, kan du ikke ændre dens hæmmende kræfter. Så 1. skridt er at åbne dine øjne og se ærligt på din adfærd, dine tanker, overbevisninger, handlinger og mønstre.


Hvis du på den ene side træner for at ville tiltrække en kæreste, men på den anden side tænker "kvinder er kællinger" eller "mænd er nogle svin", ja så er der jo ligeså meget der trækker dig i den modsatte retning og sørger for at du ikke skal nå dit mål.


Tænk lidt over det, næste gang du bliver fristet til at videregive skylden over dine manglende resultater til protein shottene (jeg ved at de virker - så længe du laver arbejdet! Ligesom med alt andet får du det ud af det, du lægger i det!), dit fitness center, din træningsmakker, din mor, dit arbejde, din økonomi, dine børn, din kæreste, din manglende selvdisciplin, Gud...
Du er velkommen til at sende listen med dine egne afsløringer til lana@lanabos.comTænkeboks:

  • "Hvordan ville jeg behandle min krop anderledes, hvis jeg allerede havde den lækre krop jeg gerne vil have?"Læs mere om selvsabotage på:

Ingen kommentarer: