4 Tips til at Undgå at Ligne En Fed Julesteg Nytårsaften

Her kan du læse om:

  • Én simpel ting du kan gøre for at reducere dit julemads-indtag med op til 50%.

  • Hvordan du kan gøre en julefrokost til en stofskifte-booster.

  • Hvordan du med ét enkelt strøg kan gøre en kalorieholdig dessert til et proteinholdigt og blodsukkerstabiliserende mellemmåltid, der får bananer og proteinbarer til at ligne en pose Matador Mix.


Tip # 1

Lad være med at stoppe så meget julemad ind, at du bliver propmæt. For det første får din krop det dårligt af alt for meget mad. For det andet bliver du sløv, oppustet og mister din energi. Og for det tredje, er det de færreste der ved dagens ende tænker;

"Hold da op, hvor er jeg glad for at jeg gav den en skalle ved bordet i dag! Pyha, det var heldigt, at jeg ikke lod de ekstra portioner ligge! Hellere få lidt for meget end at risikere at sulte her under finanskrisen."

Spørg hellere dig selv, hvilke succeser du gerne vil glæde dig over, når dagen er ovre.


Tip # 2

Hvordan var det nu det smagte?”

Typisk er det kun de første 2 mundfulde vi egentligt smager - resten glider bare ned. Ved højtider har vi en stor tendens til at spise for smagens - og ikke virkningens – skyld (ellers ville vi ikke spise for meget). Derfor er det især vigtigt at SMAGE maden når du indtager den. Fornem smagen, mærk konsistensen, slå sanserne til, mens du udelukkende fokuserer på det du har i munden. Hold en pause mens du taler ved bordet, så du ikke hælder mad ned som en maskine, og 10 minutter senere tænker; “Hov!, hvor blev det af?? Nu fik jeg jo ikke smagt det!” – og må så øse op én gang til for at få tilfredsstillet dine smagsløg. Vær til stede når du spiser. På den måde sparer du langt de fleste af de overflødige kalorier - og undgår at behandle din krop som en skraldespand!


Tip # 3

Gør julefrokosten til en stofskifte-booster!

Dagen efter julefrokoster og familiemiddage er et oplagt tidspunkt til at snyde dit stofskifte! Kroppen har tilpasset sig efter at "NU kommer der meget mad!", så stofskiftet er på sit højeste, for at kroppen kan nå at forbrænde alt det mad.

Derfor skal du 'dagen derpå' droppe alt hvad der hedder kulhydrater efter kl. 12. Drop alt hvad der indeholder stivelse og sukker. Spis som et mønstereksemplar dagen derpå efter kl. 12: Spis magert kød, fisk og grøntsager (ikke kartofler og majs).

Spis nærmest som de gør i Hollywood, og du vil få en dårlig mad-dag til at blive til en god stofskifte-snyder!


Tip # 4

Synd med respekt for din krop.

Ét drys af den rigtige ingrediens kan gøre en verden til forskel. Brug sødemiddel i stedet for sukker i risengrøden, og bland et Johnny Reb protein shot deri. Det mætter mere, stabiliserer dit blodsukker og giver dig de vigtige proteiner din krop og muskler har brug for. Drys gerne rigeligt af kanel på, da kanel også virker blodsukker-stabiliserende. Pludselig har du forvandlet en ellers meget kalorieholdig dessert til et proteinholdigt og blodsukkerstabiliserende mellemmåltid!

Du kan også lave dit eget sukkerfrie, højproteins-snacks - f.eks. Johnny Reb chokokugler. Opskriften ligger på Flickr - sammen med mange andre protein shot opskrifter uden alt det overflødige. Og der findes både sukkerfrit mørkt chokolade og marcipan i butikkerne, så du kan synde sundere, når du absolut skal gøre det


Mange julehilsener

Bodycore

Ingen kommentarer: