Sådan får du en højere forbrænding.

En højere forbrænding er noget der ligger på rigtig manges ønskeliste efterhånden. Heldigvis for dig, kan du nu få værktøjer til hvordan du kan øge din forbrænding helt naturligt!


Faktisk er det ret simpelt:

Hvis du mister muskelmasse, så sænkes din forbrænding. Ergo, hvis du øger muskelmasse, så øges din forbrænding også!


Undersøgelser har vist, at bare ½ kg øget muskelmasse giver en øget forbrænding på 10% - det svarer til ca. 400 ekstra kalorier om dagen! Muskler er aktivt væv, der bruger energi, mens fedt derimod er dødt væv, der ikke forbrænder energi. Hvordan du kan få musklerne til at tære på fedtdepoterne frem for kulhydrater, kan du læse mere om under næste afsnit. Men først skal vi se på hvad du kan gøre for at øge din muskelmasse – og dermed din forbrænding:

Du opbygger lettest muskler med træning der presser dine muskler og sætter gang i mælkesyren; fx styrketræning eller høj-intensitets træning (anaerob træning). Tag 8-12 gentagelser, og øg belastningen når du begynder at kunne tage flere. Det skal kunne mærkes at du har trænet bagefter! Og vær ikke bange for at blive for stor, bare fordi du styrketræner regelmæssigt: Meget muskuløse mænd og kvinder har brugt ÅR og meget intens træning på at komme til at se sådan ud, hvis ikke de har brugt steroider. Du bliver højst markeret og ‘strammet op’, hvilket netop er 2 fluer med ét smæk – fedttab og trimning! Stop når du synes du er tilpas markeret/trimmet, og hold det derefter ved lige ved at styrketræne sjældnere og med den samme belastning du stoppede med. Som en bonus er forbrændingen højere op til 6 timer efter styrketræningen, så nyd den tid med god samvittighed!


Musklerne hjælper dig til en højere forbrænding - derfor skal du hjælpe dem!

Dine muskler kommer ikke af sig selv, de skal bygges op af noget – og det byggemateriale er proteiner. Uden mursten får du ikke et hus, og uden proteiner får du ikke muskler. Hvis du ikke indtager proteiner indenfor en time, vil din krop gå i en muskelnedbrydende tilstand, hvor den ikke kan genopbygge de muskler der blev udsat for belastningen. Så får du ikke udnyttet din træning så meget som du kunne have gjort!


Hvilke proteiner er bedst når du vil opbygge muskler og smide fedt samtidigt?

Vælg proteiner som er fri for overflødigt fyld som fedt, sukker, laktose, kulhydrater og ekstra kalorier. Hvis du gerne vil hjælpe din forbrænding på rette vej, så brug proteiner der ikke giver dine muskler andet end dét dine muskler har brug for efter træning.

At vælge de billigste proteiner du kan finde, virker meget smart på kort sigt, men husk at der er en grund til at de kan være så billige. Du kommer ikke hurtigere i mål ved at købe efter den billigste pris - tværtimod. Det ville svare til at køre 30 km for at spare 50 kr. I stedet for en god handel, ender du med at bruge en masse unødvendig tid, du kunne have sparet. Pludselig har du båret rundt på fedtet i længere tid end planlagt..! Bedre værktøjer hjælper til at give bedre resultater. Hvis du gerne vil skabe en krop du kan være stolt af, men ikke anskaffer dig de værktøjer der skal til, så siger du måske med andre ord at du ikke vil det nok, eller at du ikke fortjener det..?


Hvis du vil, kan din drømmekrop være DIN krop om bare 3 måneder...

Men det er DIG der skal gøre arbejdet. Er du klar? Vil du gøre det der skal til?

Husk at muskler vejer mere end fedt, men fylder meget mindre! Så fedtet er ikke det eneste du skal smide: Vægten skal ud og kameraet frem. Vægten er kun noget du selv kan se, men alle kan se om dit tøj strammer eller sidder løst. Lav hellere dit mål om til en tøjstørrelse, frem for et tal, der går ½ kg op bare du drikker en flaske vand. Tag også et ugentligt fremskridtstbillede – det hjælper dig med at holde motivationen oppe.


Sådan får du dine muskler til at tære på fedtdepoterne

Selvom du måske ikke er mere end 8 kg overvægtig, slæber du rundt på energi til månedsvis. I det samfund vi lever i, får du aldrig brug for så stort et fedtlager! Det gør mere skade end gavn at gå rundt med de overflødige fedtdepoter i længere tid - ikke mindst på psyken.

Vi skrev tidligere, at muskler er aktivt væv der bruger energi, mens fedt er dødt væv, der ikke forbrænder energi. Den energi musklerne bruger kommer primært fra kulhydrater. Men når dit kulhydratlager er på et minimum, må kroppen finde energien andre steder – og der er dine fedtdepoter netop en oplagt ”reserveltank”. Dermed hjælper du din fedtforbrænding ved at skære kraftigt ned på især stivelses- og sukkerholdige kulhydrater.

Kulhydrater er en god energikilde for kroppen, men når du skal tabe dig, skal du bruge færre energikilder udefra, fordi du netop skal omdanne kroppens egne fedtdepoter til energi. Fedtet kan kun forsvinde ved at blive forbrændt, dvs. blive omsat til energi.

Din krop skal altså forbrænde kulhydraterne først, før den kan nå ind til fedtet. Så mens din krop er i gang med at forbrænde kulhydraterne, er fedtforbrændingen nærmest på stand-by. I stedet kan du være smart, og sørge for, at det er dine fedtdepoter der bliver tæret på. Drop stivelses- og sukkerholdige kulhydrater sidst på dagen. Så undgår du at din krop skal bruge tid på at forbrænde kulhydraterne først, og du undgår at uforbrændte kulhydrater ryger med som et bidrag til fedtdepoterne.

Ville det ikke være lækkert at tænke på, at mens du holder dig fra kulhydraterne, er din krop i gang med at tære på dine uønskede fedtdepoter?

For at hjælpe din fedtforbrænding, kan du sidst på dagen erstatte kulhydraterne med Proteiner (kylling, kalkun, fisk, bønner, mm.), Grøntsager (undtaget kartofler og majs, som er stivelse) og sunde Fedtkilder i moderate mængder (hørfrø, fede fisk, omega 3+6, mandler, nødder). Dét vil virkelig sætte turbo på fedtforbrændingen, uden at du mister muskelmasse. Hvis du gerne vil se resultater meget hurtigt, så drop de stivelses- og sukkerholdige kulhydrater helt efter kl. 12 (også frugt!). Indtag meget fiberholdige kulhydrater først på dagen, hvor du netop har brug for energi (fx havregryn, rugbrød, fiberkost, mm.), men skær ned på dem efter kl. 12, når dit behov for ekstra energi begynder at ophøre.


 • Muskler øger forbrændingen - ca. 400 kalorier for hver halve kilo muskel. Dyrk styrketræning der kan mærkes og indtag proteiner lige efter træning, så din krop har noget at bygge muskler af.

 • Vælg proteiner frem for stivelse sidst på dagen. Proteiner mætter mere og stabiliserer dit blodsukker, samtidigt med at dine muskler og forbrænding bliver vedligeholdt. Vælg magre proteinkilder som kylling, kalkun, fisk, æggehvide, mm. Bønner og bælgfrugter indeholder både protein og stivelse, så indtag dem først på dagen.

 • Indtag sunde fedtkilder som hørfrø, lidt hørfrøolie over salaten, mandler, nødder, mm. Din krop har brug for de essentielle fedtsyrer.

 • Undgå stivelses- og sukkerholdige kulhydrater sidst på dagen! Alle korn og mel-produkter (Brød, ris, pasta, kartofler, majs, morgenmadsprodukter) er stivelsesholdige, mens sukker typisk gemmer sig bag navnet glukose, dextrose, fruktose, mm. Kig på varedeklarationen - så kan du se om den pågældende fødevare er en kulhydratbombe. Frugt er også sukkerholdige, så indtag dem først på dagen og lad dem ligge om aftenen.

 • Indtag meget fiberholdige kulhydrater først på dagen (havregryn, rugbrød, fiberkost, hjemmelavede popkorn, mm.). Så sikrer du at din fordøjelse kan fungere optimalt, samtidigt med at du får nok energi til dagens gøremål.

 • Drik masser af vand. Uden vand kan forbrænding ikke finde sted! En undersøgelse har vist, at folk der kun drak 1 liter vand om dagen havde en lavere forbrænding end dem der drak 2 liter. Sæt 6 elastikker omkring din ½ liters vandflaske, og tag én elastik af hver gang den er tom.

 • Johnny Reb Protein shots er et genialt værktøj til dig der vil øge din muskelmasse - og dermed din forbrænding. Fordi protein shots er fri for alt det overflødige (fedt, sukker, mælkesukker og kulhydrater), kan du være sikker på, at du kun får det du skal bruge – proteiner i deres reneste form – og intet andet!

  Indtag et Johnny Reb protein shot lige efter træning. Vent med at spise andet i 45 minutter, for at udnytte after-burn effekten, hvor kroppen tærer på fedtet fordi kulhydratdepoterne er udtømte.

  Du kan også prøve at indtage et protein shot 45 minutter før hvert hovedmåltid. Det vil automatisk få dig til at spise færre kulhydrater, og sørge for at du får proteiner nok, så du nedbryder fedt frem for muskler.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Super god artikel!!

Bodycore sagde ...

Tak for det! :-) Dejligt at du kan bruge den!